ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ОБРЕЧЕНИ СЪДБИ ИЛИ „КРАЙПЪТНИТЕ“

„Крайпътните“ … така нарекохме всички тях, които са обречени още преди да се родят, в момента на раждането или малко след това.
В последствие на поредната ни спасителна мисия, се замислихме отново над проблема с изхвърлянето край пътя на малки и големи, бременни или не или решаването на проблема с нежелания, бивш домашен или дворен любимец.
Българина така е научен от малък, такъв му е манталитета… Обзалагаме се, че 80% от бабите и дядовците, ваши или около вас, са слагали в торбата новородените или пък малко порасналите бебета на дворното Ви куче, на които Вие сигурно много сте се радвали, но те се оказват край пътя много бързо, защото не са нужни на никого вече. По някога когато „лошото“ куче забременее, без никой да е искал, но то не е кастрирано, защото това е против всякакви природни закони, също трябва да се озове на пътя, много бързо и лесно отново „решение“ на всички проблеми. Защо трябва на някой да му пука какво ще се случи след това с тези животни, как ще умрат в мъки, премазани на пътя или от глад или ще живеят мизерен живот гонени от всеки, бъркащи по кофите, размножаващи се два пъти годишно, ако щете и хапещи хора, защото са озлобени от гоненето и биенето на пумяра, което също е много присъщо за българина. Но проблема е решен, тях ги няма, толкова е лесно, последствията не ни засягат!
За щастие днес имаме технологии, интернет и силно се надяваме, че това ще отключи менталното ни трето око и някак си ще промени мирогледа на типичния българин. С постоянната „пропаганда“ на организации и хора като нас, ние искаме да покажем, че това никак не е решение.Това е задълбочаване на един проблем, който се е натрупал до такава степен, че решението му трябва да е кардинално и с помощта на органите на реда, че хора извършващи тези деяния ЩЕ ПОДЛЕЖАТ НА ОСЪЖДАНЕ ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ!
А случаят ни беше уникален! Кученцата и майка им бяха едни от малкото късметлии. Миг след тяхното изхвърляне и съответно лутане по пътното платно, те нямат идея къде са и какво ги очаква разбира се, наш човек обаче минава от там с кола, спира движението на секундата и ги събира от пътя. От три и майка след претърсване на района се оказват 7. Бебетата нямат и килограм, големи колкото човешка длан, на около 50 дни. Майката пълна с бълхи и кърлежи. Всички слаби, изнемощели, недохранени, от много време явно са били нежелани и ненужни. Две от бебетата са в критично здравословно състояние, след настаняването им в клиника, за съжаление едното почива, а другото продължава да се бори за живота си и е на системи постоянно. Майчицата кръстихме Роха, тя също е в клиника, лекува се от Дирофилария.
Случаят, който поехме преди този е също абсолютен пример за „крайпътник“. Това беше Деди… Деди беше жив скелет, кожа и кости в буквалния смисъл. Мозъкът на кучето се беше изпил, не бяхме виждали животно в такова състояние до този момент. За съжаление за него беше вече късно и той почина два дни след като го прибрахме от пътя…
Примерите са много, безбройни, безкрайни. За съжаление обаче от тях има двойно повече НЕ видени и НЕ чути. Умрели сами, в нищета, глад, ужас, мизерия. Тези същества, драги читатели, не са сторили на никой нищо лошо, тези същества са безгласни и безпомощни и отговорните за тяхното благоденствие сме НИЕ – човечеството, висшият разум на земята.
Не подминавайте, не оставайте безучастни, защото винаги има начин!

Дедко

Бебетата и майка им до пътя

 

Ето и линк към албума на бебетата и майка им. За тях се нуждаем от помощ с приемни домове и хубава храна.

https://www.facebook.com/pg/AnimalWelfareBulgariaa/photos/?tab=album&album_id=747571468749249

Молим споделете!

AWB team~

Оставете коментар

Your email address will not be published.