РАЗВРЪЗКА ПО СЛУЧАЯ С ОТВОРЕНИТЕ ШАХТИ

След като написахме статията за случая в квартал Тракия, гр.Пловдив и необезопасените шахти, в които бяха попаднали в капан фазан от градския парк и котенце, кметът на квартала се свърза с нас, искрено обезпокоен за фазанчето и котето!

Разясни ни ситуацията и с шахтите, а именно, че са оставени в този си вид от ЕВН Топлофикация и в продължение на много време от общината ги молят да си ги обезопасят, но без резултат…

Г-н Димитров обеща, че още днес започва затварянето на всички подобни шахти със ситни телени мрежи, така че да няма опасност за никое животно повече! Той ни обясни също, че всички животни в градския парк се следят и той е знаел за липсата на женския фазан и се радва, че е открит жив и спасен. Фазанчето е поето от организацията „Дивите Животни“ и е със счупено крило вероятно или от неочакваното падане, или от опитите си да избяга след това.

Котката също беше заловена днес с капан, поставен вътре от хората, подали сигнала към нас.

Благодарим на всички замесени!

Котенцето ще бъде откарано за преглед на ветеринар, след което ще се дава за осиновяване, при интерес може да се свържете с нас и ще ви дадем координати на хората, които го спасиха.

13435652_10206508110804399_490977916_n

Ще следим развитието и ще Ви информираме своевременно!

Призоваваме всички граждани да не остават безразлични към нередностите и да сигнализират колкото пъти е нужно до съответните служби, агенции, общини и т.н.

A.W.B. team ~

Оставете коментар

Your email address will not be published.